Nyttig å investere i webdesign

Hvordan kan du best investere for å ivareta hvordan din bedrift oppfattes av kundene dine? Det er mange områder hvor man bør passe på å holde seg oppdatert, men i dag er det mange forbrukere som baserer sin vurdering av bedrifter i forhold til hvordan deres tilstedeværelse på internett fungerer. Man tar ikke lenger opp telefonen og ringer til en bedrift for å vurdere om man skal benytte denne bedriften eller en annen. Man finner bedriften på nett. Hvis nettsidene ikke er tiltalende og gir svar på de spørsmålene forbrukeren har, så er det veldig stor sjanse for at forbrukeren finner en annen nettside i stedet.

Det er derfor lurt å holde sine nettsider attraktive for kundene. Webdesign er et område under utvikling, og bedrifter bør derfor regelmessig vurdere deres webdesign overfor nye metoder og trender som forbrukerne ønsker og forventer. Hvis man ikke tilbyr den siste søkefunksjonalitet slik at kundene raskt finner frem til de produktene de ønsker og som konkurrentene tilbyr, så velger kundene raskt konkurrenten. Lojalitet til leverandører er et fremmedord for de fleste forbrukere i dag. De kjøper produktene der det er billigst og mest praktisk å kjøpe dem.

Hvordan sikre din digitale tilstedeværelse?

For å sikre sin digitale tilstedeværelse, er det lurt å regelmessig foreta en vurdering av bedriftens webdesign. Nettsidene er det viktigste ansiktet utad for mange bedrifter, og hvis ansiktet utad mister sin sjarm, så mister kundene interessen. Det er ikke bare pris som vil bestemme om forbrukerne velger deg, men også seriøsitet og brukervennlighet. Det skjer hele tiden mange endringer innen webdesign som er tilpasset ny teknologi som stadig utvikles og gir nye spennende muligheter, men også hvordan forbrukerne bruker internett. Søkefunksjonalitet er for eksempel blitt en viktig funksjon som forbrukerne forventer for å finne frem i produktutvalget raskt og effektivt. Forbrukerne ønsker ikke å sitte å bla gjennom side opp og side ned med produktoversikter når de heller kan søke seg rett inn på det produktet de er interessert i.

Rangering hos søkemotorer

Mange bedrifter tenker ikke på at deres rangering hos søkemotorer også er basert på at deres nettsider følger de seneste trender. Hvis man ikke har den siste funksjonaliteten som forbrukerne ønsker, så reduseres brukervennligheten, og dette er en av faktorene som søkemotorene vurderer for rangeringen din. I tillegg er det viktig at nettsidene dine fungerer på mobile enheter. I dag er det faktisk færre og færre som benytter PCen for å finne det de ønsker på nett. De velger heller å finne frem til produkter og tjenester ved hjelp av nettbrett og mobiltelefoner.

Søkemotorenes rangeringsbetingelser er også i stadig endring. Brukervennlighet er en faktor som er med på å vurdere hvilken rangering man får, men etter hvert som det dukker opp nettsider som utnytter forskjellige løsninger for uærlige hensikter, så kan søkemotorene også still krav for å påvirke høyere sikkerhet på nettsider og i nettbutikker. For eksempel er et av de seneste ønskene fra søkemotorene at alle nettbutikker bruker kryptering på nettsidene sine ved hjelp av SSL. Webdesign må gjenspeile alle kravene søkemotorene stiller for at bedriftene skal få en god rangering.

Webdesigner

Høyere brukervennlighet

En regelmessig oppdatering av bedriftens webdesign vil også gi nettsidene dine høyere brukervennlighet. Økt brukervennlighet gjør at forbrukerne vil trives bedre med å bruke nettsidene, og det er i seg selv en viktig faktor. For å beholde kundene, er det viktig at de finner det de ønsker når de benytter bedriftens nettsider. Webdesign kan derfor være et av de viktigste punktene når man skal vurdere hvilke investeringer man bør gjøre. Det kan sikre en videre stor interesse hos kundene og en god mulighet for at nye potensielle kunder velger deres bedrift fremfor en annen.