Vedlikeholdsfritt med glassrekkverk

Det er mange fordeler med å benytte glassrekkverk på terrassen eller balkongen til leiligheten eller huset ditt. Du kan oppnå å få inn mer lys, du får en moderne design og du kan slippe å bekymre deg for vedlikehold. Mange velger glassrekkverk av en eller flere av disse grunnene. De er også solide og praktiske så man ikke så lett får småskader på overflatene.

Vedlikeholdsfritt glassrekkverk

Åpne for solen med glassrekkverk

Vi vil jo gjerne ha mest mulig sol og lys på terrassen når vi om sommeren ønsker å nyte noe varme dager i solskinnet. Har vi da andre typer rekkverk kan vi oppleve at de skjermer for mye mot solen og lyset som vi helst vil slippe inn. Med glassrekkverk kan vi selv vurdere hvor mye lys vi vil slippe inn. Vi kan benytte mattede eller frostede glass om vi ikke ønsker for mye innsyn til balkongen og får da likevel en del av lyset inn på balkongen. Eller vi kan velge klare, gjennomsiktige glass som slipper inn alt lyset om vi ikke har noe imot at det også er innsyn, eller om balkongen eller terrassen er plassert et sted hvor innsyn ikke er et problem. Med klare glass vil vi best åpne for solen med glassrekkverk.

Solide konstruksjoner

Glassrekkverk kommer vanligvis med solide konstruksjoner, men er likevel oftest ikke spesielt tunge. Ofte er glassene festet i rammeverk av stål og aluminium slik at man er sikker på at de er godt montert. Disse rammeverkene er produsert for å tåle belastning og er ikke altfor utsatt for skrap og merker. Glassene er også herdet slik at de tåler en del. Spesielt i høye blokker er det viktig at solide konstruksjoner gjør at man kan føle seg sikker og trygg på balkongen. I mange tilfeller kan denne typen konstruksjoner føles enda mer solide og robuste enn rekkverk av tre.

Vedlikeholdsfrie rekkverk

En av de viktigste fordelene for at mange velger denne typen rekkverk, er at de er bortimot vedlikeholdsfrie glassrekkverk. De skal ikke males elles behandles på annen måte. Aluminium og stålkonstruksjonene er laget av rustfritt materiale slik at de kan vare i mange år uten å bli stygge. Men da de er av glass, så trengs de å vaskes regelmessig. Skitt og smuss gjør at glassene ikke fungerer like bra til å slippe inn lys og også at sikten gjennom dem blir dårlig. Om man unnlater å vaske dem, kan man også oppleve at det fester seg belegg på dem som kan være vanskelige å få bort uten ekstra rensemidler.

Glassrekkverk

Stilig og moderne fasade

Mange arkitekter bruker glassrekkverk for at bygget de designer skal få en stilig og moderne fasade. Moderne bygninger gir et ekstra godt inntrykk med denne typen rekkverk slik at man får frem andre designegenskaper. Men selv om det gir en stilig effekt på bygningen, er det ekstra positivt for de som bor i leilighetene at man ikke trenger å tenke på vedlikeholdet og at man kan nyte utsikten og solskinnet på en sommerdag uten at rekkverket tar bort solen fra terrassen deler av dagen. Om man kjøper seg en ny blokkleilighet, er det ofte en ulempe at man ikke selv kan bestemme hvilken type glassrekkverk som benyttes. Om man gjerne skulle hatt matte rekkverk, er det ikke sikkert arkitekten har sett fordelen ved det og valgt å designe med gjennomsiktige. Da hender det dessverre at flere beboere i blokkleiligheter ender opp med å dekke til glassrekkverkene for å unngå innsyn. Men heldigvis får noen arkitekter med seg at beboere i lave etasjer ofte ønsker redusert innsyn.

Det er flere fordeler med glassrekkverk. Et av dem er at de er vedlikeholdsfrie, slik at man kun trenger å tenke på at de må vaskes for å holde seg fine.