Amerikansk Netflix

Netflix er mest sannsynlig den streamingtjenesten aller flest nordmenn kjenner til. Denne gir oss tilgang til serier og filmer som de aller fleste nordmenn elsker. Hva er vel bedre enn å komme hjem etter en lang dag på jobb, slå seg ned på sofaen, og skru på TV-en med en serie eller film på Netflix?

Amerikansk Netflix

Det norske utvalget av Netflix virker for de fleste nordmenn som om det er meget bredt. Her finnes det tross alt nok filmer og serier til at en ikke klarer å se alt innholdet før tjenesten blir oppdatert med enda mer! Allikevel er faktisk utvalget hos Netflix her i Norge ingenting sammenlignet med det utvalget de for eksempel har i USA.

Dette er til tross for det faktum at månedsgebyret er tilnærmet akkurat helt likt i de to landene. Bakgrunnen for at amerikansk Netflix kan gi opptil 5 ganger mer innhold er selvfølgelig at de i USA betaler for opphavsrettene til mer innhold – da de tross alt har flere brukere her.

For nordmenn kan dette føles urettferdig. Det finnes derimot en løsning der ute som faktisk lar nordmenn, tross at man altså sitter i Norge, få se på amerikansk Netflix. Ved å benytte deg av et VPN kan du nemlig få tilgangen til streamingtjenesten sitt massive bibliotek i USA.

Slik kan du se Netflix i USA

Bakgrunnen for at du stenges ute av Netflix sitt amerikanske utvalg er simpelthen at du besøker deres sider med en norsk IP-adresse. Dette iverksetter i praksis geoblokkeringer for alt innhold bortsett fra det norske. Den eneste måten en kan se amerikansk Netflix er altså å ha en amerikansk IP-adresse.

Netflix filmer

Om du laster ned en VPN tjeneste, så kan du koble deg opp mot en amerikansk IP-adresse, for deretter å besøke Netflix på nytt. Nå vil ikke lenger det norske innholdet vises frem, men heller det amerikanske, slik at du vil ha tilgang til opptil 5 ganger mer innhold. Det beste av alt er at du med en VPN tjeneste kun skal betale rundt 20kr ekstra i måneden.

Det er tross alt ikke rettferdig at du som nordmann skal betale det samme som en amerikaner, men kun få brødsmuler sammenlignet med deres utvalg. Dessuten, når du betaler 20kr i måneden for en VPN tjeneste, så får du også sikkerhet, anonymitet, og kryptert trafikk med på kjøpet!

Hvordan fungerer egentlig et VPN?

Teknologien bak et VPN kan virke skremmende komplisert, men det er faktisk mulig å koke dette ned til en ganske så enkel forklaring. Det har seg nemlig slik at hver gang du besøker en nettside, så sender din datamaskin avgårde en IP-adresse. Dette er for å kommunisere hvem som besøker siden, og dermed også hvem som skal ha innholdet i retur.

Netflix i USA

IP-adressene er blant annet effektive for å bestemme hvilket land, eller nærmere bestemt hvilket område du befinner deg i. Dermed kan for eksempel internasjonale nettsider, slik som Netflix forøvrig, gis til deg på norsk fremfor engelsk. Allikevel er det altså også IP-adressen, som avslører vår geografiske lokasjon, som fører til det begrensede utvalget vi har på Netflix.

Et VPN lar deg simpelthen rute din trafikk gjennom en ekstra server, slik at du både skjuler din egen IP-adresse, men også maskerer den med en ny. Denne nye IP-adressen kan være norsk, amerikansk, eller hva det måtte være, avhengig av ditt formål. For å se amerikansk Netflix skal den for eksempel være amerikansk.

Det kanskje aller beste med bruken av VPN er at om du ikke forstår teknologien helt, så har det faktisk ingenting å si. De fleste tjenester er gode på å føre deg gjennom prosessen raskt og smidig. Alt du egentlig trenger å vite er at du skal trykke på en amerikansk IP-adresse inne i et VPN program for å kunne få tilgang til å se amerikansk Netflix!

Er det lov å bruke VPN?

I den grad at Netflix tross alt blokkerer innhold basert på geografisk lokasjon, og dermed altså opphavsrett, så er det naturlig å spørre seg selv om bruk av VPN faktisk er lovlig. Det korte svaret på dette er ja, så lenge det en gjør i utgangspunktet hadde vært lovlig uten VPN. Dermed er det lovlig å bruke VPN for å se på Netflix, men ikke for å kjøpe narkotika naturligvis.

VPN og Netflix

Allikevel bør en være obs på at Netflix faktisk jobber aktivt mot å bekjempe bruken av VPN for tilgang til deres innhold. Bruker du noen av de rimeligere VPN tjenestene, så har Netflix svartelistet disse slik at du ikke får tilgang, tross at du er tilkoblet en amerikansk IP-adresse.

Det er derimot ikke ulovlig å bruke et VPN, og en skal aldri bekymre seg for å bli straffeforfulgt for dette. En bør dog være obs på situasjonen, fordi det lønner seg å investere i de beste tjenestene innenfor VPN markedet. Det beste tipset er å lese anmeldelser og erfaringer, og rett og slett se hvorvidt den tjenesten du vurderer er kjent for å omgå Netflix sine geoblokkeringer eller ei.

Se alt av Netflix sitt innhold!

Dersom du ønsker å se Netflix i USA, så trenger du altså hverken reise over Atlanterhavet på ferie eller for å bo der. Du kan se amerikansk Netflix i Norge, og det i løpet av få minutter. Laster du ned et VPN, så kan du nemlig hurtig koble deg opp mot en amerikansk IP-adresse. Slik vil tjenester slik som Netflix tro at du faktisk befinner deg i USA.

Netflix Amerikansk

Da vil innholdet i tjenesten endre seg raskt fra det norske utvalget til det amerikanske. Siden det amerikanske utvalget er ekstremt mye større, så er dette en lønnsom affære for deg. Du beholder det samme abonnementet hos Netflix, men betaler altså omtrent 20kr i måneden for et VPN.

Et VPN kan dessuten brukes til å se innhold fra Netflix i andre land, slik England, Australia, Tyskland, Frankrike, og mange flere. Det kan også skrus av raskt om du ønsker å gå tilbake til det norske innholdet. Uansett vil bruken av VPN kunne gi deg tilgang til alt av Netflix sitt innhold!